Chiar daca afara nu este zapada iarna deja s-a instalat. Suntem la jumatatea lunii decembrie si nu mai e mult pana cand incep sarbatorile de Craciun. Multi dintre noi am inceput sa petrecem din ce in ce mai mult timp in casa, suntem lenesi si nu prea facem nimic.

Tocmai de aceea, m-am gandit ca este un moment oportun pentru a inaugura categoria „Do it Yourself” de pe site, prin prezentarea a 3 idei DIY de reutilizare a unor paleti din lemn. Astfel, imbinam placutul cu utilul, facem putina miscare si ne putem imaginatia si abilitatile mestesugaresti la incercare.

Rezultatele pot sa fie destul de interesante. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Uitati cateva exemple!

Masuta de cafea DIY din paleti

Masuta de cafea pe role vanduta la

Masuta de cafea pe role. Sursa foto: made.com

Pe role sau cu picioare din lemn, dintr-un singur palet sau din doi, masutele de cafea sunt extrem de usor de realizat. Nu ai nevoie nici de multe ustensile, nici prea multe cunostinte. Spre exemplu, daca ai facut rost de un palet sau ai deja unul din care nu stii ce sa faci, iti recomand sa mergi pana la cel mai apropiat magazin de bricolaj cu urmatoarea lista de cumpărături:

  • 4 roti pivotante din cauciuc (12 lei bucata la eMAG)
  • 16 suruburi autofiletante de 3.5mm x 25 mm pentru a prinde rotile (din pacate prin magazine se gasesc fie la kg fie la cutii de 200 sau 500 bucati – 20 lei cutia la eMAG)
  • hartie abraziva pentru slefuit (recomand utilizarea unui slefuitor automat)
  • lac sau vopsea pentru lemn (eu prefer utilizarea unul lac pentru a prezerva un aspect cat mai natural al lemnului – gasiti la 15 ~ 20 lei cutia la eMAG)

Montajul este cat se poate de simplu si nu cred ca necesita prea multe explicatii, insa va promit un scurt ghid in viitorul apropiat.

Pantofar DIY din paleti


Dupa cum puteti observa, in imaginea de mai sus este reprezentata o forma foarte simpla de pantofar DIY realizat dintr-o singura parte a unui palet. Din fericire voi nu trebuie sa va limitati la acest model. Internetul este plin de imagini cu alte modele insa in final imaginatia proprie este singura limita!

Canapea DIY din paleti


Cu sau fara spatar, cat timp ai cel putin un palet, niste perne si ceva moale pentru sezut, iti poti improviza propria o canapea DIY sau macar un fotoliu. Poate te-ai mutat intr-un apartament nou si nu ai sufrageria mobilata, sau poate vrei un fotoliu pentru balcon dar nu esti dispus sa arunci sute de lei pe unul. Chiar e o solutie buna!