Preluat de pe Radiochisinau.md

Preluat de pe Radiochisinau.md

Târgul Internaţional GaudeamusCarte de învăţătură se află la a XXIV-a ediţie şi este cea mai aşteptată ocazie a anului pentru cititorii înrăiţi, dar şi pentru elevii sau studenţii curioţi ce se află în marele pavilion Rompexpo.

Oamenii de toate vâstele şi din toate mediile vin an de an la Romexpo pentru a achiziţiona cele mai noi cărţi la cele mai mici preţuri. Elevii şi studenţii sunt nelipsiţi de la standurile de cărţi căutând cele mai interesante cărţi în cutiile pe care scrie mare: reduceri. Perioada 22-26 noiembrie este perioada în care magia cărţilor se dezlănţuie. Cei mai iubiţi autori ai momentului îşi lansează cărţile şi dau autografe, vizitatorii târgului îşi afundă nasurile în cărţile care miros a cerneală proaspătă.

De ce să vii la târgul de carte Gaudeamus?

  1. Standurile de la Romexpo sunt pline de cărţi nou-nouţe care aşteaptă să fie citite

Toate editurile din România au standul lor la Romexpo şi aşteaptă ca tu să le calci pragul. Cărţi din toate domeniile te aşteaptă să le iei în mână, să le miroşi, să le iei acasă. Palmaresul târgului: 9.386 de evenimente editoriale şi profesionale · 6.200 de expozanţi – palmaresul pe scurt înregistrat în cei peste 20 de ani în care Târgul Internaţional GAUDEAMUS a fost în topul evenimentelor culturale din ţara noastră.

  2. Ai ocazia să îţi întâlneşti autorii favoriţi

O mulţime de autori faimoşi îşi lansează cărţile în ropote de aplauze. Ai ocazia să îi vezi, să le pui întrebări, să asculţi ce au de zis despre cărţile lor, să le ceri un autograf. Cât de des ai ocazia să vezi mai multe lansări de carte în aceeaşi zi?

3.   Poţi cumpăra cărţile mult dorite la reduceri fantastice

Eu am găsit cărţi bune şi la 5 lei. O carte luată cu 5 lei mă introducea în lumea fantastică a lui Stelian Ţurlea cu al său Greuceanu. Cu doar 1 leu citeam cele mai frumoase poezii de dragoste ale românilor. Exemplele sunt multe.

 4. Pentru elevi şi studenţi târgul de carte este ocazia ideală să se îndrăgostească de cărţi şi de lectură

Cum să nu te îndrăgosteşti de cărţi când ajungi în lumea cărţilor? Când miroase a cărţi nou tipărite, când te opreşti la standul favorit şi răsfoind o carte sau două ajungi să pleci acasă cu o plasă imensă de cărţi? Admir profesoarele de română şi nu numai care îşi iau din timpul liber să ducă o clasă sau chiar mai multe de elevi la târgul de carte. Este ocazia cu care vor învăţa cum să se comporte la un astfel de eveniment, dar şi cum arată un târg dedicat cărţilor. Când vezi câţi oameni de toate vârstele caută cele mai bune cărţi te simţi mic şi te simţi încurajat să faci la fel.

 5. Ai ocazia să întâlneşti alţi împătimiţi ai lecturii 

Cei care vând cărţi la standurile editurilor sunt iubitori ai lecturii care te pot consilia în cel mai bun mod cu putinţă şi cu care poţi schimba impresii despre cărţile care ţi-au plăcut sau despre ce vrei să citeşti next.

Nu stiu alţii cum sunt, dar eu când ajung la târgul de carte parcă am aterizat în Paradis. Nu mă mai scoţi de acolo decât cu forţa şi pe bună dreptate. Cu atâtea cărţi misterioase în jur, chiar cu cafenele unde te poţi relaxa după atât shopping, cum să vrei să mai pleci?

Pentru cei care nu au ajuns până acum la târgul de carte, este un MUST DO!

Cam aşa arăta târgul de carte anul trecut!