Ai auzit de volunturism pana acum?

Voluntar știi sigur ce înseamnă. Acțiune făcută gratuit, fără să aștepți recompense. Alegi să investești timp într-o cauză doar pentru că vrei să ajuți, să dai ceva înapoi societății din care faci parte.

Turist înseamnă o persoană care vine într-un oraș sau târa diferită de cea în care locuiește și scopul este relaxarea, vizitarea obiectivelor turistice.

Dacă le combini dai de un concept nou: volunturismul.

Voluntar+turism=volunturist

Preluat de pe neeasciencenews.wordpress.com

Ce înseamnă volunturist?

Este acea persoană care alege să facă voluntariat ajutând turiștii veniți în țara noastră sau chiar mergând peste hotare. Folosindu-te de acest statut poți călători gratis și experiențele pe care le vei avea ajutând oameni necunoscuți vor fi singura plată de care ai nevoie.

Poate în țara noastră nu se aude prea des de acest concept. De fapt, aici la noi, nu se întâmplă neapărat cele mai noi sau moderne lucruri, dar lucrurile se schimbă. Bucureștiul tine monopolul și dă tonul schimbărilor urmând ca orașe mai mici ca Ploieștiului să urmeze sfaturile fratelui mai mare.

Clubul Roman pentru volunturism
Preluat de pe volunturism.ro

Voluntariatul aduce cu sine recompense în zâmbete și mulțumiri. O răsplată nematerială care înseamnă mult pentru persoane aflate la început de carieră, de drum, studenți sau persoane entry level în orice domeniu. Un introvertit se poate trata de timiditate, frica de public speaking și de interacțiune cu oamenii. Competențele sociale, interpersonale sunt cele mai căutate acum.

Turismul este un domeniu în dezvoltare. Avem o țară frumoasă de care turiștii se bucură mai mult decât o facem noi. Ei vizitează cele mai frumoase și misterioase locuri, pe când noi stăm închiși în biroul nostru sau chiar în casă. Putem să călătorim făcând volunturism.

O asociație care dă șansa călătoriilor și implicit dezvoltării personale este Asociația Cultour din București care activează atât în București, cât și în Brașov. Mai multe detalii puteți găsi aici. Aceștia se află în căutare de voluntari pentru Info Pointul din Centrul Vechi. Organizează tururi gratuite ale Centrului vechi atât în capitală, cât și în Brașov. Tururile lor se numesc Walkabout free tour şi au 2 tematici: întâlnire cu istoria orașului – The Story of Bucharest sau o paralelă între influentele vestice din arhitectura și structura orașului – Little Paris or New Berlin?

Tu ai vrea să fii volunturist?

Sursa imagine featured: Designed by Freepik

mm

Ma numesc Oana Pauna si am 24 ani. Sunt o cititoare inraita si un freelancer pasionat de ceea ce face. Ador sa scriu si sa invat limbi straine. Momentan cochetez cu rusa si turca.

Vrei ca reclama ta să apară aici? Contactează-ne!

Be the first to comment

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu mai jos.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.