Dacă tot am vorbit în articolul precedent despre cum se prepară și care sunt beneficiile consumului de cafea verde, de data asta vom afla despre beneficiile pe care le aduce, o dată cu savoarea ei, cafea preparată la rece.

Cafeaua preparată la rece este fratele mai mare și mai puțin popular al preparatului numit iced coffee. Sunt făcute din aceleași ingrediente, dar unul este mai „înăuntru„, iar celălalt mai bine cunoscut și iubit. Îndrăznim să spunem: Băutura rece este o băutură revigorată de vară, cu multa cofeină și rece, două lucruri pe care tu și banii tăi le pot obține destul de ușor.

Principala diferență între preparatul la rece și cafeaua cu gheață implică temperatura. Mai exact, preparatul la rece se prepară exclusiv rece și nu se încălzește în niciun moment, în timp ce cafeaua cu gheață este de fapt o cafea preparată normal care apoi se răcește.

cafea preparata la rece

photo credit: Skakerman Sipping coffee tonic via photopin (license)

Mai multe detalii despre modul în care acest lucru afectează gustul, concentrația și tot ce ține de cafea, vedeți mai jos. Prin urmare, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știm despre cafeaua preparată la rece:

  • Nivelul scăzut de aciditate – cafeaua nu este supusă căldurii intense de apă clocotită, ceea ce face ca profilul chimic al băuturii finale să fie ușor diferit de cel al băuturilor convențional fabricate sau picurate.
  • Aciditatea inferioară creează o ceașcă mai fină, care este mai ușoară pentru stomac datorită PH-ului mai neutru. În mod similar, răcirea rapidă a cafelei calde dă un gust ușor amar. Având o aciditate mai mica a băuturii la rece, înseamnă că, gustul este mai natural și mai dulce, fără să ii adaugăm îndulcitori.
  • Problema cu apa – Ai vărsat vreodată cafea fierbinte peste gheață? Atunci sunteți familiarizați cu cafeaua diluată. Pe de alta parte și cafeaua mult prea apoasă este tristă. În cazul cafelei preparate la rece diluția este în totalitate în mâinile tale. Deoarece este deja rece sau la temperatura camerei, adăugarea cuburilor de gheață sau a apei este în întregime opțională, deși nu prea mai este necesară.
  • Cafeaua la rece are mai multa cofeină –  În timp ce cafeaua este mai solubilă și extragerea se face mai ușor la temperaturi mai ridicate, un raport de preparare a cafelei la rece, în combinația boabe-apă, deși duce la un timp de preparare mult ai mare (în general se lasă peste noapte), are un aport mai mare de cofeină.

Tot ce rămâne de făcut este să adăugați lapte sau cremă pentru a tempera intensitatea, așa cum vă place.

Cine ar fi știut că doar schimbând modul de preparare al cafelei ne putem bucura de alte beneficii? Dacă v-am convins cu acest articol atunci vă invit să le citiți și pe cele anterioare, tot despre cafea

Voi ce fel de cafea preferați și cum o preparați?