Învățământul preșcolar și cântecele pentru copii

Oare câți dintre voi își mai aduc aminte de cântecele pentru copii pe care le învățam și le cântam cu drag în primii ani de școală? Eu am încercat să-mi aduc aminte câteva dintre ele, însă trebuie să recunosc că n-am reușit, așa că m-am deschis computerul și am început să caut pe internet.

Internetul chiar este o ustensilă extrem de utilă, care pe de o parte oferă acces la tot felul de lucruri, să le zicem, monstruoase și foarte îngrijorătoare, dar pe de altă parte predomină informații cu adevărat utile, biblioteci întregi de cărți, diverse date, filme și chiar colecții de cântecele pentru copii.

 Învățământul preșcolar și cântecele pentru copii

Probabil multi dintre voi vă întrebați „La ce îmi trebuie mie cântece pentru copii?”

Poate că nu va trebuie în momentul ăsta, însă, după ce deveniți părinți, o să realizați cu siguranță cantitatea de lucruri aparent inutile, care devin foarte rapid utile în creșterea copilului. Nu strică deloc să aveți salvat un bookmark care să conțină un colaj de cântece, sau poate să aveți salvate pe un stick usb câteva cântece pentru copii, alături de câteva desene animate și alte informații utile.

Vă garantez un lucru, copiii voștri vor devora extrem de rapid orice colecție de desene animate ați avea. Oricât pare de mare, cu siguranță o să fie rulată din „scoarță în scoarță”, foarte rapid.

 Învățământul preșcolar și cântecele pentru copii

Cântecele și jocurile pentru copii sunt foarte importante în educația micuților preșcolari, deoarece atunci încep să formeze legături la nivel de subconștient, între ceea ce învață și ceea ce este distractiv. Prin urmare, dacă nu îi stârnim dorința de a învăța într-un mod ușor și creativ, atunci va percepe învățatul și educația că pe ceva obligatoriu și plictisitor, iar pe viitor ar putea evită învățatul și școală cât poate de mult.

Partea bună constă fix în ceea ce scriam mai sus, internetul, care este o sursă aproape infinită de informații, atât vechi, dar și noi. Pe internet apăr în mod constant tot felul de resurse digitale, printre care și conținut digital pentru copii, fiind din ce în ce mai bine structurat și ușor de accesat, atât de către părinți cât și de către profesori și educatori.

 Învățământul preșcolar și cântecele pentru copii

Pe lângă clasicele clipuri pe care le găsiți pe Youtube sau alte platforme de streaming online, de exemplu volumul 1 tralala de pe dailymotion, există și site-uri specializate. Unul dintre aceste site-uri specializate este www.anidescoala.ro, care poate fi definit și ca platformă educatională, accesibila în mod gratuit, special realizată pentru copii, părinti și profesori.

Pe site găsiți atât cântece pentru copii, cât și jocuri de atenție, materiale special realizate pentru învățământul școlar și învățământul preșcolar, dar și materiale pentru exersarea diferitelor abilități practice dar și plastice. Practic, o astfel de platformă poate reprezenta atât o sursă importantă de informații și conținut digital pentru învățământul preșcolar, dar și o resursă importantă pentru orice părinte care își dorește să se implice mai activ în educația urmașilor săi.

photo credit: jessdunnthis via photopin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.