Câteva recomandări pentru un păr sănătos și frumos

Indiferent de vârstă, frumusețea este o preocupare majoră pentru orice femeie. Lăsând modestia la o parte, trebuie să recunoaștem că dorim să fim cât mai atrăgătoare, să arătăm cât mai bine și să fim în primul rând cât mai sănătoase.

Tocmai de aceea, sănătatea și frumusețea părului este unul dintre preocupările speciale, deoarece părul face parte din colecția de arme pentru seducție ce întregește arsenalul fiecărei femei.

10 recomandări pentru un păr sănătos și frumos
photo credit: mtch3l After the rain via photopin (license)

Astea fiind zise, v-am pregătit o listă scurtă cu sfaturi și recomandări ce vă pot ajuta să aveți un păr sănătos și frumos:

  • Părul crește foarte rapid, motiv pentru care, la numai o săptămână după ce ne-am vopsit, rădăcinile nevopsite devin vizibile. Partea bună este că le putem ascunde ușor cu o simplă cărare în zig-zag.
  • Periatul trebuie să fie mereu de la rădăcină spre vârfuri pentru a aduce uleiurile secretate la nivelul pielii până la capătul firului de păr. Anumite secreții aduc un aport benefic asupra firelor de păr, contribuind în mod direct la protejarea și îngroșarea acestora.
  • Balsamul de păr se clătește în general cu apa rece, nu cu apa caldă. Apa rece ajută la închiderea cuticulelor deschise de apa caldă folosită în timpul șamponării și spălării pe cap.
  • Dacă obișnuiți să purtați cărare și doriți un plus de volum, puteți încerca să purtați cărarea când într-o parte, când în altă. În felul asta părul va căpăta volum pe cale naturală, fără soluții chimice, șampoane sau alte balsamuri pentru volum.
  • Că să arăți mai tânără îți poți lasă un breton. Ridurile de pe frunte vor fi perfect camuflate de acesta.
  • Treptele părului trebuie să iasă în evidența prin coafuri bine definite. Asta creează senzația de vitalitate, așa cum fac și vârfurile proaspăt tăiate. Părul tocit e un semn al degradării părului.
  • Dacă vrei un păr lejer nu-ți bate capul prea tare. Trece-ți mâinile prin păr și leagă-l cu un elastic lejer, realizant astfel un aspect neglijent și tineresc.
  • Cărarea pe mijloc alungește față și părul pare mai lung, însă o cărare pe o parte sau altă este mult mai naturală.

La final, ce mai pot adaugă este ca e bine să înveți să-ți iubești părul așa cum este el. Acceptă textura sa naturală și nu caută să-l îndrepți sau să îl buclezi. Profită și bucură-te de ceea ce ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.