Câteva sfaturi pentru menținerea albului dentar

Câteva sfaturi pentru menținerea albului dentar

Câți dintre voi știați că albul dinților are legătură cu anumiți factori genetici și că smalțul acestora este în general mai firav cu cât dintele este mai alb? Probabil puțini, deoarece nici eu nu știam până de curând. Tot din categoria chestiilor pe care nu le știam, până de curând, sunt următoarele sfaturi pentru menținerea albului dentar.

  • Este recomandat să reducem consumul de cafea, ceai sau vin roșu, deoarece acestea pot impregna destul de puternic smalțul.
  • Majoritatea coloranților alimentari aflați în produsele pe care le achiziționam pot să ne păteze dinții. E bine să evitam astfel de produse.
  • Consumată în cantități mari, apa de la robinet poate duce la apariția tartrului datorită influenței clorului asupra ph-ului din gură.
  • După fiecare masă este recomandat să te speli pe dinți pentru a nu lasă timp tartrului să se depună. Chiar și atunci când ești la muncă e bine ai cu ține o periuța de rezervă.
  • Nu exagera cu substanțele pentru albit dinții, acestea pot subția smalțul afectând integritatea acestuia și conduce la apariția micro-fisurilor.
  • Este recomandat să mergi la dentist și să faci un detartraj la fiecare 6 luni. Acesta previne bolile parodontale, prelungește viață dinților sănătoși și previne îngălbenirea.

Dintre soluțiile de curățare dovedite în timp recomandăm utilizarea Blend-A-Med.

periuta-de-dinti-oral-b
photo credit:photo credit: barbasboth via photopin (license)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.