Ce este arhitectura sustenabilă?

Despre arhitectura sustenabilă se pot scrie nu doar zeci sau sute de pagini, ci mult mai mult de atât, cărți întregi privind aplicabilitatea acesteia în diferite arii. Se pot face multe studii legate de sustenabilitate, despre materialele utilizate, eficiența termică a acestora, reducerea deșeurilor și multe alte lucruri.

În general, arhitectura sustenabilă descrie tehnici de proiectare conștient-ecologice asupra arhitecturii propriu zise. Practic, este o formă de arhitectură care minimizează cât poate de mult impactul negativ al clădirilor asupra mediului înconjurător, al balansului și armoniei pe care natura o are, dar include și ideea de sustenabilitate și utilizare a resurselor regenerabile.

În felul acesta, prin construirea “conștientă” reducem nu doar impactul negativ asupra mediului înconjurător, ci menținem planeta mai curată pentru viitoarele generații ce vor urma. De asemenea, proiectarea cât mai ecologică este automat și mult mai economică în ceea ce privește utilizarea materialelor de construcții, a energiei cât și a spațiului (și evident, a banilor).

Sper ca această mică descriere făcută mai sus să fie un răspuns potrivit pentru întrebarea: Ce este arhitectura sustenabilă?

Intenționăm să publicam și alte materiale cu diferite informații privind această arie pentru a completa seria de articole despre “arhitectura sustenabilă“. În cazul în care aveți întrebări și curiozități despre acest domeniu, poate chiar sugestii, nu vă sfiiți să utilizați formularul de mai jos pentru a ne lăsa comentarii.

Sursa imagine: materia.nl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.