Există subiecte pe marginea cărora vorbesc cifrele, atunci când oamenilor le este prea rușine să o facă. Unul dintre acestea este cumpărarea și folosirea jucăriilor sexuale. Chiar dacă subiectul încă intimidează multă lume, jucăriile sexuale sunt tot mai populare atât în rândul celor fără partener(ă), cât și în rândul cuplurilor. Cel puțin asta reiese din ultimele statistici întocmite pe această temă, potrivit cărora la nivel mondial sunt cheltuite, anual, peste 15 miliarde de dolar pe jucării sexuale.

Studiul, publicat în 2017 de unul dintre cei mai mari producători de produse destinate adulților din America, arată că 63% dintre persoanele chestionate au declarat că au folosit jucării sexuale precum vibratorul sau dildo-ul.

În topul preferințelor acestora, locul I este ocupat de jucăriile realiste (25%), urmate fiind de cele de lux (20%), cele micuțe (14%), cele puternice (13%), cele mari și mai groase (4%) și de restul categoriilor (24%).

Topul jucăriilor sexuale cumpărate online

photo credit: DocChewbacca #14 Handcuffs Troubleshooting via photopin (license)

Topul jucăriilor sexuale cumpărate online

În privința modului în care oamenii aleg să-și facă cumpărăturile atunci când vine vorba despre lucruri dedicate intimității lor, sex shop-urile online câștigă tot mai mult teren în fața magazinelor erotice fizice. Iar aici intervine, din nou, pudibonderia, experiența din fața monitorului oferind mult mai multă intimitate decât cea în care te afli sub ochii vânzătorului sau a altor clienți.

În plus, în felul acesta ai cât timp dorești să te uiți la toate produsele pe care vrei să le vezi, iar sex shop-urile online au stocuri foarte bine aprovizionate cu game variate de jucării care te-ar putea interesa. Astfel, nu ai niciun motiv să nu optezi pentru ele.

Așadar, revenind la studiu, pentru că achiziționarea online a jucăriilor sexuale tot este într-o creștere continuă, iată și care sunt cele mai cumpărate produse din magazinele erotice de pe internet:

  • vibratorul – 19,2 %;
  • dildo-ul – 16%;
  • lubrifianții – 14%;
  • bilele anale – 12%;
  • inelele pentru penis – 11,8%;
  • altele – 23%.

Topul jucăriilor sexuale cumpărate online

De asemenea, alte cifre care merită precizate sunt cele privind igiena, iar, în acest sens, cei care au participat la studiu au fost întrebați cât de des își curăță jucăriile sexuale pe care le folosesc. Un procent de 63% dintre ei au răspuns că o fac după fiecare utilizare, 9% – doar o dată la câteva utilizări, iar 28% au spus că nu o fac niciodată.

Folosirea jucăriilor sexuale în viața de cuplu

Același studiu mai arată că 60% dintre repondenți au răspuns cu „DA” când au fost întrebați dacă partenerul(a) știe că ei folosesc jucării sexuale. Totuși, 45% dintre aceștia spun că nu folosesc niciodată produsele erotice împreună cu iubitul(a), ci doar atunci când vor să se bucure singuri de puțină plăcere.

Doar 24% au admis că ei fac primul pas pentru folosirea în viața de cuplu a produselor erotice, iar dintre aceștia:

  • 18% o fac încă de la începutul relației
  • 38% o fac după cel puțin o lună de relație
  • 44% o fac după cel puțin un an de relație

Pe de altă parte, 31% așteaptă ca partenerul(a) să preia inițiativa.

Orișicum, indiferent că o fac împreună cu partenerul sau doar când sunt singure, 78% dintre femeile cărora le place să folosească jucării sexuale sunt căsătorite sau cel puțin implicate într-o relație serioasă.