Chania – destinație de vacantă pentru o vară caniculară

Canicula din aceste zile mă face să vreau să plec într-un loc cât mai îndepărtat. Dacă v-ați plictisit să stați în casă atunci o vacanță poate că este fix ceea ce aveți nevoie. Eu m-aș duce în Japonia, ador cultură și tot ce ține de această țară, dar până voi găsi o ofertă avantajoasă, poate una pentru studenți, vizităm alte locuri.

În această perioadă, ofertele curg mai ceva că transpirația așa că nu vă faceți griji că nu veți apuca să plecați undeva vara asta. Fie cu familia sau prietenii, locuri sunt destule, vă recomand să nu vă duceți singur.

Nu că v-ați pierde sau ceva, atâta timp cât există GPS și oameni de la care să cereți indicații totul e bine. Cred însa că momentele importante și frumoase necesită împărtășite așa că asigurați-vă că aveți cu cine să radeți. Chiar dacă nu o să iasă totul exact cum așa doriți să nu lăsați ca asta să vă strice vacanță. Aminti-vă că totul se poate transforma în amintiri frumoase și amuzante de care vă veți aduce aminte peste câțiva ani.

Dacă v-ați decis să plecați atunci este important să găsiți destinația potrivită, iar pentru asta vă recomand Colibri Tour. Aveți de unde alege și ofertele sunt destul de bune. Eu as aleg mai să vizitez Insulă Creta, mai exact orașul Chania despre care chiar m-am documentat puțin și despre care o să vă scriu în continuare.

Chania Sunset – sursa imagine

Chania este al doilea ca populație și reprezinta capitală prefecturii.  Geografic este situat în partea vestică a insulei iar suprafața acestuia este predominată de Muntii Albi. Orașul a reușit să rămână destul de nealterat într-o măsură mare de către fenomenul turistic intens, păstrând în continuare din farmecul de altădată, farmec moștenit din perioadă în care se mândrea cu titlul de capitală administrativă a Cretei.

Obiectivele turistice importante sunt concentrate în mare parte în Centrul Vechi al orașului, care se întinde în jurul frumosului port Venețian, unde, chiar la intrare, găsim strajnic vechiul far venețian, iar opus acestuia regăsim Fortăreața Firka și Muzeul Naval.

Vechiul port din Chania – sursa imagine

Orașul Chania surprinde prin multe atracții istorice și arhitectornice. Acestea se impun atât prin eleganță cât și prin vechime. Spre exemplu zidurile cetăților venețiene ce datează din 1540. În Kasteli, cartierul Splantia, regăsim bisericile Agios Rokkos, Agios Nikolaos și Agios Anargyrioi, dar și Muzeul Arheologic, amplasat în basilica Sfântului Francis, o biserică venețiană din secolul al XIV-lea.

Agios Nikolaos - sursa imagine
Biserica Agios Nikolaos – sursa imagine

Spre partea nouă a orașului întâlnim Piața Publică cu produse tradiționale și un colorit local, Grădinile Publice, Arhivele Istorice ale Cretei (care este a două că mărime și volum al documentelor deținute), iar în partea de est a orașului este suburbia aristocrată Chalepa și casa natală a lui Eleftherios Venizelos.

Orașul Chania din insula Creta dispune de numeroase alte locuri ce merită vizitate. In continuare regăsiți doar o mică parte dintre acestea, locuri pe care personal aș vrea să am ocazia sa le vizitez:

  • Baile turcesti din zona portului
  • Poarta Renieri, o construcție venețiana localizată pe strada Theophanous
  • Veranda Grădinii Municipale a Chaniei, proiectată de către Reouf Pasha în 1870
  • Palat Venețian din Strada Zambelli
  • Piața Municipală din centrul orasului
  • Organizatia de Turism a Greciei, localizata int-o moschee restaurată chiar în port

Și multe altele.

În ceea ce privește prețurile sunt destul de similare cu cele din Europa de Vest, mai exact prețurile sunt asemănătoare cu cele din Germania. Dacă aveți nevoie de exemplu de prețuri, un bax de apă are prețul la supermarket de 1.75 euro, benzină oscilează pe la 0.95-0.99 euro, înghețata pe la 5-6 euro, porția de caracatiță la grătar este 7-8 euro, o masă la o terasă pentru 2 persoane cam 20-25 euro iar o bere 1 euro de la supermarket și 3 la terasă. Pe plajă găsiți șezlonguri și umbrele deja amenajate, cam pe la 5 euro iar chiria la un hotel începe de pe la 15 euro, în funcție de zonă, serviciile închise, numărul de stele și sezon.

Hotel Nana Beach – sursa imagine

Eu v-am lăsat, mă pregătesc pentru vacanță.

Călătorie plăcută! ^.^

PS: pentru alte destinații de vacanță vă recomand să luați legătura cu cei de la Colibri Tour, fie telefonic, fie la unul dintre punctele de lucru afișate pe site-ul acestora sau prin formularul din pagina de contact. Tot pe site se regăsesc informații utile cu privire la diferite sejururi și destinații turistice, prețuri de cazare și diverse activități pentru locațiile respective.

Vrei ca reclama ta să apară aici? Contactează-ne!

Be the first to comment

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu mai jos.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.