Ciocolată caldă cu vin – băutură pentru sezonul rece!

Există foarte mulți experți care ne sfătuiesc de multă vreme să încercam să incorporam vinul în dietă noastră: Acesta este recomandat pentru beneficiile lui asupra organismului nostru. Pe de altă parte, există la fel de mulți care ne sfătuiesc să facem același lucru cu ciocolată. Pentru că și ea are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Noroc că nouă ne plac amândouă, iar o idee bună este de a le combina pentru a obține băutură caldă, numai bună de savurat, că tot a venit frigul.

Pentru două porții de ciocolată caldă cu vin avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 350 ml de lapte semi-degresat
  • 250 ml de vin rosu (soiul se alege după preferințe)
  • 60 g de ciocolată cu 55% conținut de cacao

Pentru decor putem folosi și puțină frișcă sau bezele. De asemenea, în cazul în care nu dispunem de ciocolată putem utiliza pudra de cacao (3-4 lingurițe, puțină sare și 3-4 lingurițe de zahăr).

Mod de preparare:

Într-o cratiță, se amestecă laptele cu ciocolată, și se pun la foc mediu. Amestecăm continuu până când ciocolată se topește complet. Rezultatul trebuie să aibă o textură cremoasă. Adăugăm apoi vinul în compoziția creață și amestecăm la foc mic câteva clipe, până când se încălzește băutură.

Turnăm apoi în căni, decoram cu firișcă sau bezele în funcție de preferințe și savurăm.

Photo credits: Hot Chocolate and Cocoa With Marshmallows via photopin

Cristina sau Zziggi, 23 de ani, obsedată de cafea, pasionată de pictură și scris și de chestii drăguțe. Am o personalitate energică sau cel puțin asta susțin cei din jurul meu.

Vrei ca reclama ta să apară aici? Contactează-ne!

Be the first to comment

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu mai jos.