Săptămâna trecută, în zilele de 19, 20 și 21 octombrie, a avut loc cea mai așteptată și importată convenție de tatuaje din România. La eveniment au participat iubitorii de tatuaje atât din țară, cât și din străinătate.Evenimentul a fost găzduit de Crystal Palace Ballrooms, loc în care s-au desfășurat concursuri, spectacole de magie, iluzionism, hipnoză, acrobație, concerte, petreceri, reprezentații și desigur, șansa de a intra în contact cu cei mai recunoscuți artiști din lumea tatuajelor și body art performers.

Invitații speciali care au participat la această ediție au fost:

  • Rich Morrison – Considerat acum un veteran al industriei, Durb și-a construit cariera în încercarea de a reînvia arta tatuajului și a industriei, prin predarea seminarului educațional „Longevitatea Artiștilor de Tatuaje”, unde predă modalități sănătoase și preventive de a prelungi cariera artistului și de a rămâne conștient de trupurile lor pe tot parcursul carierei.
  • Yall Quiñones – Yall este cunoscut în comunitatea de tatuaje și artă corporală ca Yallzee. El este considerat unul dintre cei mai recunoscuți colecționari ai lumii, corpul lui fiind pânza pentru cei mai de renume artiști de tatuaje, cum ar fi Paul Booth și Freddy Negrete.
  • Doug Smode – cu o experienţă vastă în arta Body-Piercing pe care o practică încă de la o vârstă fragedă. Acesta și-a injectat ochii, iar la 24 de ani și-a pus implanturi de silicon sub piele. Acesta este o vedeta a artei shibari, o tehnică japoneză care implică legarea cu funii a unei persoane.
  • Arlo Dicristina – Artist tatuator care este renumit pentru imaginea suprarealistă și stilul său morph. El și-a deschis propriul salon în Colorado și a devenit rapid cunoscut în lumea tatuajelor.
  • David Labrava – este un actor și scenarist american. Acesta lucrează și ca artist tatuator. El a fost cunoscut mai ales ca un actor din seria Sons of Anarchy, unde joacă rolul lui „Happy” în toate cele șapte sezoane.
  • Rolf Buchholz – Omul care a intrat în cartea recordurilor cu cele mai multe piercing-uri, în total de 453 înfipți în tot corpul, dintre care 278 sunt montate pe penis, iar 94 sunt puse în gură și în jurul gurii.

Evenimentul a început cu un minunat spectacol de acrobații, prezent în toate cele 3 zile.Printre invitații speciali, Magicianul Augustin, a animat atmosfera cu numeroasele lui numere de magie, iluzionism și hipnoză.Pe lângă concursurile oficiale, destinate celor mai buni tatuatori, au fost și câteva concursuri foarte amuzante, concurs de strâmbături (sigur câștigam premiul întâi dacă participam, o lăsam pe data viitoare), concurs de fluierat după femei, (din păcate, la acesta nu am ajuns la timp, dar sigur a fost zgomotos), concursul de bătaie cu degetele de la picioare și concursul de bărbi și mustăți.Cel mai așteptat spectacol de la această convenție, a fost o reprezentare a tehnicii Shibari, arta japoneză care implică legarea cu funii a unei persoane, realizată de Doug Smode.

 

Și multe alte show-uri incendiare, artistice și muzică live.

Odată ajuns acolo nu puteai decât să te bucuri de atmosferă, să cunoști oameni interesanți, sau puteai să te lauzi cu un tatuaj unic, făcut pe loc de un artist de renume.

Puteai găsi tot felul de creme, instrumente, haine și accesorii; aveai la dispoziție chiar și o zonă specială pentru frizeri.

Cei de la Doritos au amenajat o zonă cu VR, pe care am testat-o și eu de câteva ori, ca să mă asigur că nu pierd nimic.

Au fost multe momente de neuitat, frumoase, amuzante, interesante. O experiență unică la care nu regret că am participat și abia aștept următoarea ediție.

Iar pentru cei care nu au apucat să vină, puteți vedea pozele făcute de mine pe pagina noastră de Facebook: ziua 1, ziua 2 si ziua 3.