Bucharest Street Food Carnival 2017

În perioada 7-10 Septembrie 2017 se desfășoară cel mai mare Food Fest al anului: Bucharest Street Food Carnival la Romexpo. Fiind la a doua ediție, anul acesta se așteaptă să fie de două ori mai mare, atât în ceea ce privește suprafața cât și numărul de expozanți.

Pe lângă food trucks, participanții se pot delecta și cu spectacole susținute de zeci de artiști locali și internaționali, trei scene dedicate artiștilor stradali invitați din întreaga Europa, demonstrații culinare susținute de cei mai cunoscuți chefi și spații dedicate diverselor activități de relaxare și distracție. Am fost acolo și vă împărtășim și vouă ce ne-a plăcut.

Perioada evenimentului

Festivalul se desfășoară în perioada 7-10 Septembrie 2017 și își deschide porțile în fiecare zi la oră 12:00. Au un interval orar de Open for Luch între orele 12:00 și 15:00 în fiecare zi, în care poți intra în incinta evenimentului fără să ai nevoie de bilet. În restul zilei, accesul se face pe bază de bilet care se poate achiziționa de pe www.bilete.buchareststreetfoodfestival.ro.

De asemenea se pot cumpăra bilete și de la poarta de la Romexpo, prețul unui bilet de o zi fiind 15 lei pe site și 20 lei la poartă, iar abonamentul pentru toată perioada festivalului fiind 40 lei.

Harta evenimentului

Mai jos avem o hartă generală cu zonele de interes de la festival.


Program concerte

Și pentru a nu rata artiștii preferați, avem și un program pe zile și ore cu toate concertele și evenimentele care vor avea loc pe scene.


Ce mâncam?

Fiind totuși un festival în care mâncarea este pe primul plan nu puteam să nu scriem despre asta. În continuare, grupate pe 5 ramuri, găsim următoarele:

Burgers and pulled pork

  • Circus Food Truck de la cei de la Circus pub. Merită vizitat și restaurantul de pe lângă Circ.
  • Burger Van pe care îi găsiți pe la toate festivalurile importante și care au fost printre primii care au adus conceptul de street food în România.
  • Burger Peter care au un burger cu chorizo foarte bun.
  • Elemózsia burgers sunt destul de noi pe piață food trucks, dar prind repede din urmă.
  • Switch.eat este încă unul din locurile alea unde trebuie să ajungeți la restaurant. Au o atmosferă aparte și burgerii ediții limitate sunt de încercat.
  • Baz Burgers este un restaurant pe lângă Ștefan cel Mare în care a fost cândva bucătar Baz Petrou Vasilios, cel care a participat la Master Chef. Între timp bucătarul a plecat, numele a rămas iar calitatea s-a dus. Acum gătește la Black Buffalo by Baz Masterchef.
  • Furgoneta sunt tot veterani pe nișă de street food și foarte activi pe la festivaluri.
  • Porchetteria by Meat Busters și Meat Busters sunt surioare, una are senvisuri cu porchetta și cealaltă cu pulled pork, amândouă delicioase și obligatorii de încercat.
  • Smokin’ Pig au tot burgeri după o rețetă proprie.
  • Say Cheese este food truckul celor de la Carrefour și au mâncare și prețuri decente
  • Cubano au senvisuri tip “Cubanos” cu porc și vită.
  • Red Angus au avut un stand cu bugeri, coaste și alte delicaese din meniul de la restaurant. Merită o vizită și în Centrul Vechi pentru un burger.
  • La Nicolai ne gătea Nicolai Tand niște senvisuri cu pui care arătau foarte bine.
  • La MEATic ne gătea Adi Hădean niște pulled porc în care se simțea atât de bine afumătură și usturoiul încât îmi doream să plec cu tot stocul acasă.
  • Big John au pulled pork excelent foarte bine condimentat.
  • Republika Pljeskavica au senvisuri tradiționale sârbești.
  • Steakaway au grătare gourmet.

Peste și fructe de mare

  • Drunken Squid au calamar pane.
  • Victorita Pescăriță au fructe de mare foarte bune și se pot vizită și le ei la restaurant.
  • Ristorante Lino au avut mâncare cu specific pescăresc, dar la ei la restaurant se găsesc tot felul de mâncăruri italienești.
  • Marin Sea Food au midii gătite în diverse moduri și pot fi vizitați și în Centrul Vechi.
  • Valeputna aveau fish burgers și fish and chips. Sunt o companie care vinde produse tradiționale din păstrăv și dacă treceți pe la stand trebuie să cumpărați un borcănel din faimoasele creme de păstrăv cu diverse arome.

Bucătărie internațională

  • Eat it păstra Truck-paște gătite pe loc.
  • Arrosticini sunt unici pe piață, au niște cârnită bună bună de berbecuț pe băț.
  • Camionetta sunt băieții cu pizza. Și cu cuptorul de pizza direct în camion. E o idee care atrage curioșii.
  • Duma’s Van sunt cu specific mexican dacă vă doriți quesadilla.
  • Gattini aveau mâncare italiană proaspătă.
  • Nori Yakitori este primul food truck japonez din România deschis tot de către un for concurent Master Chef.
  • La Fincă by Alioli este variantă mobilă a resturantului cu specific spaniol din București. Merită încercată paella și sangria.
  • Satisfy au cartofi prăjiți cu diverse condimente.
  • Za German Wurstwagen ne fac poftă de Oktoberfest.
  • Sara Green aveau un stând cu burgeri vegetarieni.
  • Oliv au tot mâncare cu specific mexican.
  • Simbio pe Roți este un concept al celor de la Simbio cu hoț dogs. Recomandăm și o vizită la ei la restaurant pentru brunch.
  • Japanos au sushi și alte sortimente asiatice și pot fi găsiți și în Centrul Vechi.
  • Naked Potato au diverse sortimente din cartofi copți.
  • Bao Van aveau porc thailandez și spring rolls dulci.
  • Batranu Sas aveau wurst direct din Sibiu cu aromă de Oktoberfest.

Desert

  • Puro & Bio ne delectează cu înghețată artizanală.
  • Casa de Luigi tot înghețată.
  • Lolo Creperie Française au clătite dulci și sărate.
  • Moritz Eis au înghețată artizanală foarte bună.
  • Crepes Charmees au clătite cu diverse umpluturi.
  • Thaice Cream au înghețată handmade și se găsesc și în Afi Palace Cotroceni.
  • Plăcinte boierești după cum le zice și numele ne servesc cu…plăcinte. Unele seamănă cu ce făcea bunica.
  • Betty Ice sunt o firmă din Suceava și cred că i-ați văzut prin supermarketuri.
  • Waffles au…waffles.
  • Altbar au preparat cocktailuri pentru oamenii însetați.
  • Înghețată Thailandeza erau niște rulade de înghețată gătite pe o plită rece și rulate într-ul păhărel. Cea cu unt de arahide era foarte bună.
  • Via Gofreria ne îmbiau cu gofre pufoase.
  • Hawaii Shaved Ice aveau snow cones cu diverse arome.
  • Mr Cannoli sunt nelipsiți de la festivalurile de mâncare și ar trebui să fie nelipsiți din meniul vostru.

Băuturi

  • Shoteria ne încânta cu shoturi.
  • Zummo au freshuri de portocale.
  • The Bus au cafeluță de specialitate.
  • Sloop aveau un stand unde se puteau degusta ultimele arome: cu iaurt și orz și cu spanac și kiwi.
  • Arome au avut freshuri, smoothieuri, milkshakeuri.
  • Corks au avut un stand la care se putea alege din diverse sortimente de vinuri.
  • Beanz ne serveau cu cafeluță pentru un plus de energie.
  • Divizia de Bar aveau băuturi de toate felurile.
  • La Aperol Spritz găseai băutură anului 2016, puțin demodată vară asta.
  • Prosecco aveau vin spumant pentru o experiență mai fancy.
  • SwitchMORN aveau cafea de origine și un nitro brew excelent și răcoritor.

Cateva imagini de la Bucharest Street Food Carnival 2017

Mai multe imagini de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook în albumul dedicat evenimentului Bucharest Street Food Carnival 2017.

Dacă stați bine cu colesterolul și vreți să mergeți la eveniment, vă amintim că maine este ultima zi. Dacă deja ați fost și doriți să împărtășiți din experiența voastră, vă invitam să lăsați un comentariu mai jos.

Vrei ca reclama ta să apară aici? Contactează-ne!

Be the first to comment

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu mai jos.