Cum să ne protejăm buzele și tenul în timpul ierii

Chiar dacă este iarnă iar termometrele arată temperaturi cu minus putem ține barometrul frumuseții pe plus. Este adevărat, iarnă avem de îndurat mai mult. Parcă tot corpul simte că ceva nu este în regulă și vrea la căldură. Însă nu ne permitem să hibernăm. Trebuie să mergem la muncă, trebuie să ieșim în oraș, trebuie să fim active. Prin urmare, trebuie să fim frumoase!

Cel mai afectat de frig este tenul.

Acestuia nu îi priește deloc aerul rece, se înroșește, în scurt timp începe deshidratarea și tocmai de aceea are nevoie de mai multe atenție. Așadar, cum îl protejăm iarna și primăvara?

În primul rând ne începem ziua cu un masaj facial executat minuțios. Pentru asta folosim o cremă hidratantă, spre exemplu crema de zi Biotech 7D 30+, pe care o aplicăm bine pe pielea obrajilor și a frunții. Masăm bine în toate direcțiile, în felul acesta punem circulația în mișcare și grăbim absorbția cremei.

Recomand utilizarea cremelor hidratante de calitate (cu conținut bogat de vitamină E, B5 si antioxidanți), în special cele pentru ten sensibil dacă este cazul. Dacă știți că aveți reacții alergice la anumite produse este bine să consultați un medic dermatolog înainte de orice achiziție. Iar dacă ești adeptă a gomajului să știi nu-i recomandat să faci asta prea des. O singură dată pe săptămâna este suficient. Știu că poate vrei o piele super curată, însă epiderma este foarte sensibilă și ușor de afectat.

Să nu uit. Water is life!

Iți recomand să consumi multa apă. Eu beau de regulă cam un litru de apa pe zi. Asta în sezonul rece, deoarece vara merg la sala mai des și ajung cu ușurință la doi litri pe zi.

Bonus: buzele!

Buzele, adevărate arme senzuale pentru cele mai multe dintre noi, trebuie la rândul lor să fie protejate. Desigur, în acest caz e mai simplu. Este suficient să înlocuim rujul favorit cu unul mai gras și hidratant. Dacă nu folosești ruj, măcar un balsam de buze. Chiar și unul fără culoare sau un gloss.

PS: mierea are efect foarte hidratant asupra buzelor.

photo credit: Tom Simpson Girl with Sun Bonnet by Gil Elvgren, 1965 via photopin (license)