Dacă nu mă înșel, suntem deja la al treilea articol ce are ca subiect educația copiilor într-o formă sau alta. În trecut s-a mai discutat pe site despre învățământul preșcolar și despre importanța pe care jucăriile o au în educația și creșterea copiilor.

Astăzi continui acest flux de articole cu un nou material în care fac o recomandare de editură ce se ocupă de o categorie cu totul specială, mai exact cu literatură pentru copii.

Sunt convins că majoritatea dintre noi nu ne-am gândit de prea multe orice, poate chiar niciodată, de unde putem achiziționa cărți pentru copii. Este perfect normal, deoarece până în momentul în care devenim părinți nu prea există motive pentru treaba asta. Poate în cazul în care intenționam să devenim profesori.

Învățământul preșcolar și cântecele pentru copii

De ce este importantă literatura pentru copii

Ca și în cazul cărților de colorat, literatura pentru copii este extrem de importantă, deoarece ambele contribuie în mod cât se poate de direct la dezvoltarea și educația celor mici.

Pe de o parte putem discuta despre stimularea și dezvoltarea simțului artistic, în special când vine vorba de cărți de colorat, arte plastice și alte activități de această natură, pe de altă parte literatura, care se încadrează tot în sfera artistică, și care potolește setea și nevoia pentru cunoaștere.

Sunt de părere că fiecare dintre noi ne naștem cu o dorința naturală, as putea spune, întipărită în ADN, de a învăța lucruri noi și de a evolua. Din păcate, dacă nu suntem stimulați corespunzător, este posibil ca aceasta sete de cunoaștere să dispară, sau să fie atenuată.

Foarte multi dintre noi ajungem să învățam lucruri noi într-un mod mecanic, forțat, pentru că așa ne cer profesorii și pentru că asta se așteaptă de la noi societatea. Ei bine, este total greșit. Un copil nu trebuie să fie forțat să învețe ceva. Un copil trebuie să fie stimulat să citească și să experimenteze atât lucruri de natură artistică cât și lucruri de natură logică.

Tocmai de aceea, cărțile de colorat, literatura pentru copii, desenul, jucăriile, mersul la scoală și absolut toate chestiile care au legătură cu educația trebuie să fie atent studiate și planificate, deoarece au un rol extrem de important în creșterea, dezvoltarea și formarea acestora.

De unde putem achiziționa literatură pentru copii?

Răspunsul cel mai simplu este „Cam din orice supermarket mai măricel”.  Am însă o sugestie mai bună, unde loc în care puteți regăsii atât cărți de colorat cât și literatura pentru copiii și diferite alte resurse special destinate educației copiilor.

Este vorba despre Editura Crișan al cărui website poate fi accesat la www.edituracrisan.ro. Aceștia sunt prezenți pe piață din anul 1998 și sunt specializați în co-editarea și distribuția materialelor pentru copii.

In trecut au colaborat cu edituri din toată lumea iar rețeaua de distribuție din Romania cuprinde majoritatea hypermarket-urilor (Carrefour, Cora, Auchan, Real, Penny, Profi, Hachette) dar și librăriile Alexandria, Diverta, R-Kiosk, OMV si altele.

Pentru mai multe informații vă invit să intrați pe site-ul acestora, unde categoria cu literatură pentru copii este extrem de complexa și cuprinde peste 70 de titluri cu preturi cuprinse intre 1.5 lei si 89.9 lei.

Lectura pentru copii - "Animale fericite (Distracție in culori)"

Lectura pentru copii – „Animale fericite (Distracție in culori)”

De exemplu cartea de colorat „Animale fericite (Distracție in culori)” are un preț de numai 7.92 lei și cuprinde 32 de pagini numai bune de inspectat și colorat. Printre titlurile care mi-au atras atenția se numără și „Prâslea cel Voinic și merele de aur” la numai 1.5 lei, Dănilă Prepeleac, Cenușăreasă dar si alte mini-povești din folclor, toate la preturi extrem de mici.

De asemenea, cei de la Editura Crișan pot fi contactați pe pagina oficială de Facebook sau la numărul de telefon 0729185333.