Interviu cu Gabriel Geller – designer român de accesorii unice din piele

Gabriel GellerÎn luna februarie a acestui an am avut plăcerea de a intra în contact cu Gabriel Geller, un designer român ce confecționează accesorii personalizate din piele. Acestea sunt comercializate online, prin intermediul magazinului propriu, sunt extrem de atrăgătoare și dispun de raport preț-calitate foarte bun.

Am profitat de ocazie și l-am întrebat dacă este de acord să ne ofere un scurt interviu pe care îl găsiți mai jos.

Salutari Gabriel, înainte să te asaltez cu întrebările, permite-mi să iți mulțumesc pentru timpul acordat acestui scurt interviu.

Pentru nimic, eu mulțumesc.

Ai putea să ne spui mai exact cine este Gabriel Geller și cu ce se ocupă?

Dacă e să ne legăm de latura profundă a întrebării n-aș putea să-ți dau răspunsul, dar pot să-ți spun cu ce mă îndeletnicesc de dimineață și până la preafericitul apus. Mă preocupă frumusețea lucrurilor, armonia, proporția, culoarea, textura, exprimatul multului în puțin. Dacă după un obiect de-al nostru nu se întoarce capul ca după o femeie frumoasă nu ne aflăm pe direcția bună.

Cum ai pornit acest business și de unde a pornit întreaga pasiune pentru creație?

E și genă moștenită și muncă și mai multe. M-a relaxat desenul de mic copil și din asta a rezultat o facultate de design, o afacere și un destin. Am început încercând o nișă de accesorii făcute în primă fază extrem de rudimentar. Mi-e și milă acum de pielea cu care lucram. Totuși clienții erau încântați și am înțeles cât de mult contează calitatea pielii. Cam asta m-a salvat, nu măiestria mea. Cea din urmă a apărut cu timpul și e încă loc de îmbunătățiri.

Care este situația în momentul acesta? Ai angajați, un magazin fizic, comenzile sunt în creștere?

Comenzile sunt în creștere, angajați nu am, din contra eu sunt colaboratorul soției. Un nou membru din familie e în ucenicie. E o mică afacere de familie, nu e ceva grandios și nici nu vreau să fie, nu mă visez in top 300. Avem doar magazin online, iar fizic avem unele produse la magazinul Dizainăr si la Cărtureşti Magheru.

Pe site ai o gama variată de produse. De la portofele, brelocuri, genți, până la huse, curele și diferite alte accesorii. Am observat chiar și niște concepte interesante de mobilier și încălțăminte. Ceva planuri în direcția asta?

Da, cu încălțămintea am ceva planuri de dezvoltare pe cont propriu, cu restul sunt deschis către colaborări conceptuale. Majoritatea sunt de pe vremea studenției, când aveam mai mult timp.

Ai vreun produs preferat pe care îl consideri ca fiind cel mai reușit?

Îmi plac toate. Ce nu-mi place nu e pe site. In general derivă unele din altele. De exemplu gențile sunt făcute după o croială inventată de mine și aproape toate au în comun acest stil de îmbinare ce le conferă forma bine definită. Cam toate produsele alcătuiesc o familie.

Ai un portofoliu de clienți destul de impresionant. Care a fost cel mai dificil proiect pe care l-ai avut pana acum?

Dificilă e doar realizarea când vine vorba de sute sau mii de bucăți. Aici mai putem colabora cu ateliere de marochinărie. Creația e chestie de stare, dacă n-am idei mă apuc de altceva. Însă odată ce creierul are cunoștință cu privire la tema proiectului, ideile pot veni când mergi pe stradă. Totul e să învârți obiectul în cap ca într-un program 3d. Asta mă face să nu mai desenez atât de mult ca înainte. În tot acest parcurs variantele sunt selectate și rămân de obicei cu una. Clientul o acceptă sau vine cu idei pe care le refuz dacă nu-s bune. Pe această cale mulțumesc clienților pentru încrederea pe care au avut-o în mine.

Am remarcat faptul că site-ul este disponibil și in limba engleză. Ceva clienți din afara României?

Am observat că marea majoritate a clienților vin din recomandări (în ultimii doi ani nu am băgat niciun leu în reclamă). E valabil și pentru clienții străini. Am avut comenzi din toată Europa, dar tot de clienții români au fost îndemnați 🙂 Însă marea majoritate, probabil 99% sunt români.

Alte pasiuni?

Cerul, păsările, fotografia și imaginile în general, vântul, muzica și sunetele, apa, aerul, muntele, întrebările mari (cum e prima).

Mulțumesc pentru răspunsuri și iți doresc mult succes.

Mai multe informații despre Gabriel Geller găsiți pe Facebook, Youtube și site-ul oficial.

Gabriel Geller

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.