Legătura dintre dezvoltare personală și turism

Momentul în care aștept o nouă călătorie îmi oferă o încărcătură pozitivă și o energie debordantă. Aștept cu multă emoție momentul în care mă urc in tren/avion și până la destinație.

Oamenii pe care îi voi întâlni în drum, peisajele pe care le voi vedea, fotografiile surprinse în acele momente, toate poveștile de viață pe care le voi auzi, consider că toate contribuie la dezvoltarea mea.

Recunosc că am o pasiune în a analiza diferențele dintre oameni, felul de a vorbi, cât de deschiși/ prietenoși/ reticenți sunt, în special atunci când călătoresc în altă țară. Acest lucru mă face să mă înțeleg mai bine și să fiu mai tolerantă față de cei din jur, deoarece fiecare crește în medii diferite cu altă educație și alte concepții.

De asemenea, călătorind singură am dezvoltat mai multa încredere în mine, am căpătat curaj să abordez străini, să port conversații naturale, să cer indicații, să am mai multă inițiativă în a găsi cât mai multe obiective turistice și a mă orienta singură în spațiu fără ajutoare.

Și eu obișnuiesc să mă plâng de lucrurile care se întâmplă în orașul meu, țara mea, însă călătorind și în alte țări observ că multe dintre stereotipuri se sparg, fiecare om/oraș/țară are farmecul său dar și părți mai puțin bune, indiferent de cultură și naționalitate.

De asemenea, ca o opinie personală, cel mai mult îmi plac diferențele dintre spanioli care vorbesc deschis despre orice le trece prin cap chiar și cu un străin, trăiesc viata la maxim, pun mult preț pe familie și te ajută ori de câte ori ai nevoie și nemții, formali, foarte prinși cu munca lor, poate puțin inflexibili, însă admir organizarea, onestitatea și regulile și principiile după care se ghidează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.