Luna Martie e chiar după colț iar tarabele cu mărțișoare încep să apară la marginea trotuarelor mai ceva ca ghioceii care prevestesc primăvara. Mărțișoarele nu sunt doar o simpla legătură a unui șnur alb de unul roșu cu un mic ghiocel agățat de o agrafă, ci au o proveniența foarte semnificativă în istoria geto-dacilor.

Mărțișorul a fost perpetuat mai departe în istorie, fiind deseori menționat de către diverși scriitori, precum Tudor Arghezi și George Coșbuc. Interpretările acestui obicei au avut diferite simbolistici, însă mereu și-a păstrat originea geto-dacă ce semnifică sfârșitul sezonului rece, sau triumful verii asupra iernii.

Ca în fiecare an în Romania se respectată cu mare grijă tradiția. Prin urmare, majoritatea dintre noi dăm fuguța fie pe la zecile de tarabe din piețe, unde sunt afișate sute sau chiar zeci de mii de mărțișoare ieftine dar de calitate îndoielnică, fie prin supermarketuri și magazine unde dam de cozi interminabile în astfel de perioade.

De unde poți cumpăra mărțișoare și cadouri?

Știm cu toții că bărbații nu sunt tocmai cei mai răbdători când vine vorba de shopping sau plimbat prin raioane, tocmai de aceea cumpărăturile online sunt mult mai preferate de către aceștia iar mai nou găsim mărțișoare și cadouri de ziua femeii  la magazine online.

Spre exemplu Muranos iți poate ușura căutarea. Au o pagină special dedicată cadourilor pentru Ziua Femeii unde găsim pandantive, cercei, brățări, inele și broșe, dar și o categorie cu mărțișoare, având nu mai putin de 13 modele de cercei Fantasy la prețul promoțional de 13,99 lei.

cadouri de ziua femeii muranos.JPG