22901521011_f6389982ca_o

photo credit: DarlingJack One Eye Follows via photopin (license)

Trăim într-o societate care ne împinge să fim frumoase, iar dacă nu ne simțim constrânse de factori externi, intodeauna există cei interni. Sinceră să fiu, nu cunosc nicio femeie care nu își dorește să fie frumoasă și care nu folosește sau a folosit măcar o singură dată makeup-ul.

Pentru astăzi am ales un subiect simplu, mascara, mai exact, 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte să o folosești.

  • Nu este recomandat să aplici prea multe straturi.

Serios. Utilizarea a maxim două straturi este de cele mai multe ori de ajuns. Orice strat aplicat în plus o să îți încarce în mod inutil genele. Cu cât o să pui mai mult produs, cu atât genele tale se vor lipi mai mult și vor deveni mai grele. În plus, mascara se usucă în general foarte rapid, astfel genele vor căpăta un volum neobișnuit și nu vor mai arată bine.

  • Mascara veche este periculoasa și nu trebuie utilizată

Un lucru pe care l-am observat destul de des la prietenele mele este utilizarea cosmeticelor vechi. Serios dragelor. Nu este bine! Utilizarea pensulei de mascara este la fel că utilizarea periuței de dinți. Trebuie să le aruncăm la gunoi pe cele vechi și să cumpărăm unele noi. Ochii și pleoapele sunt zone foarte sensibile care reacționează la orice microb.

Utilizând mascara veche riști să faci infecții care îți pun în pericol sănătatea ochilor. Dacă după utilizarea unor astfel de produse ai senzații de mâncărime, roșeață sau chiar inflamare, îți recomand să mergi de urgență la medic.

  • Ai grija cu pensula

 De fiecare dată când introducem pensula în tub, o cantitate de aer intră odată cu aceasta, fapt ce duce la crearea de mici particule și bule de produs ce se poate depune pe gene la aplicare. Tocmai de aceea este bine să avem grijă atunci când strângem tubul.

  • Dacă aplici doar pe vârfuri genele vor părea mai scurte

Dacă vrei că genele tale să pară mai scurte atunci poți aplica mascara doar pe vârfuri. Dacă nu, atunci încearcă să poziționezi corect pensula, și anume la baza genelor, chiar lângă pleoape. Aplicată astfel, genele vor părea mai lungi și bine evidențiate.

  • Nu te grăbi atunci când aplici și nu presa prea tare

Știm bine că bărbații așteaptă după noi mult mai mult. Și e normal, pentru că nu trebuie să ne grăbim cu anumite procedee. Dacă atunci când aplici mascara presezi prea tare pensula, poți să lași urme neplăcute pe pielea de lângă gene. Și nu doar că arată neglijent, că și cum ți-ai fi dat cu mascara în mașină, dar apoi trebuie să pierzi timp pentru a curăța.