NYFW Fall 2017

NYFW ediția toamnă 2017 nu a însemnat nimic teatral, deși mi-ar fi plăcut să văd opere de artă pe podium (ex: John Galliano, Maison Margiela), accentul a fost pus pe piese purtabile.

Se pare că de data aceasta, evenimentele politice din ultima perioadă și-au pus amprenta și s-au scufundat în colecțiile designerilor ce și-au prezentat propunerile la Festivalul Modei de la New York. Tricouri cu diferite sloganuri întâlnim la Alice + Olivia: “Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume” și pălării “Make America New York” la Public School. Ceea ce am apreciat enorm a fost faptul că limitele vârstei, sexului, etniei, religiei, au putut fi depășite și au creat o nouă definiție a frumuseții.

Pregătiți-vă pentru o toamnă florală, romantică, feminină și opulentă.

Culoarea anului: castaniu. Cei mai multi designeri au inclus această culoare în colecțiile lor, de la culoarea portocalelor, pană la portocaliul roșiatic.

Ținutele monocromatice încă surprind prin eleganță și simplitate.

Capele: Nu vă gândiți la capele pe care le purtau strămoșii noștri. In sezonul de toamna 2017, acestea sunt camuflate ca mâneci lungi sau tăiate ca fante pe umeri.

Cold-shoulders: Deschizătura pe un umăr nu este o noutate, decolteul asimetric rămâne un „must” și în acest sezon.

Dungi orizontale: In toamna anului 2017, nu veți fi catalogată drept „papagal” purtând mai multe culori, ci chiar este un trend ce îl întâlnim la Jeremy Scott, Delpozo, Bibhu Mohapatra. Nu vă temeți să purtați rochii sau pantaloni în toate culorile curcubeului.

Uniforma școlara: Coșmarul elevilor, visul designerilor. In timp ce primii încearcă să introducă elemente cât mai cazual în ținuta școlara, designerii Marc Jacobs și Tory Burch propun exact contrariul. Carourile au fost print-ul de rezistenta din prezentările lor.

Matase: Ralph Lauren, Brandon Maxwell (ma asteptam), Narciso Rodriguez au reînviat disco-ul anilor ’70 prin piese vestimentare din mătase fina, lejere. Brandon Maxwell nu mă surprinde, pentru ca mătasea este un element extrem de des întâlnit în colecțiile lui și ar trebui sa ia în considerare și utilizarea mai frecventa a altor materiale.

Pete de culoare: O ținuta monocromatică poate fi ușor scoasă în evidență prin pete de culoare neașteptate. Thom Browne, Tory Burch și Oscar de la Renta au prezentat astfel de ținute.

Costumele în culori neutre au revenit în atenția designerilor și le întâlnim in prezentările Calvin Klein, Victoria Beckham, Alexander Wang, Jason Wu, Gabriela Hearst, Thom Browne și Simon Miller. Eu prefer costumele smoking pentru femei, mi se pare ca înnobilează orice domnișoara/doamnă și ii conferă o prezență distinctă. Genul acesta de costume, pe care le vom întâlni tot mai des în toamna anului 2017, nu mi se pare deosebit, din contră, aș putea spune ca este destul de banal. Dar…până îmi voi prezenta colecțiile la New York, apreciez munca designerilor.

Vrei ca reclama ta să apară aici? Contactează-ne!

Be the first to comment

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu mai jos.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.