Cum iți protejezi parul de efectele aparatelor de uscare și coafare

Uscătorul de par, ondulatorul, peria rotativă și, desigur, placa de păr sunt instrumente nelipsite din rutina noastră zilnică. Uneori le folosim de nevoie, alteori din comoditate, dar întotdeauna din plăcere, pentru că, de ce să nu recunoaștem, rezultatul final este unul fabulos; cel puțin din punct de vedere estetic.

Ne-am întrebat însă care este efectul acestor metode de uscare și coafare asupra părului nostru? Ei bine, dacă încă nu am făcut-o, este timpul să ne gândim de două ori înainte de a porni foehnul.

Uscătorul de păr clasic, prin aerul cald pe care îl degajă, este responsabil de uscarea părului în profunzime și, prin folosiri repetate și dese, duce la scăderea rezistenței naturale a firului de păr, iar în cele din urmă la ruperea acestuia. În acest caz, șampoanele pentru prevenirea căderii nu vor avea efectul scontat dacă nu se întrerupe folosirea foehnului. Mai mult de atât, folosind placa de păr sau ondulatorul, firul de păr se degradează într-un timp mult mai scurt, datorită contactului direct cu materialul încins.

uscatoare de par

Dar ce soluții există, pentru toate aceste probleme?

Ideal ar fi să alegem un foehn căruia îi putem regla intensitatea și să încercăm, pe cât posibil, să utilizăm doar treapta cea mai joasă de căldură; mai ales dacă avem firul de păr subțire. De asemenea, dacă placa de păr se încălzește până la 250 grade Celsius, nu înseamnă că avem nevoie de acea temperatură pentru a-l îndrepta. De preferat ar fi să ne cunoaștem foarte bine firul de păr și să nu depășim pragul de căldură pe care știm că îl suportă.

O altă metodă de protecție a părului împotriva degradării ar fi folosirea unui ser protector. Cele mai multe produse de acest fel conțin silicon, care nu, nu are absolut deloc un efect negativ, ci învelește firul de păr într-un strat protector. Astfel, dacă alegem produsul potrivit, acesta poate face minuni. Vom avea un păr protejat, viguros și strălucitor, chiar și după coafări  repetate.

Desigur, cea mai bună opțiune pentru părul nostru ar fi să-i oferim o pauză de la uscarea și coafarea cu aer cald, cel puțin o dată pe săptămână, dacă nu chiar mai mult, în funcție de cum apreciem starea sa de sănătate. Ar fi cadoul perfect pe care i l-am putea și ni l-am putea oferi și nouă, în aceeași măsură.

Ce să reținem din toate acestea?

Natural este întotdeauna mai bine! Chiar dacă nu vom avea buclele perfecte, părul nostru ne va mulțumi și nu ne va mai părăsi cu atâta ușurință.

Dacă apelăm totuși la metode ce utilizează căldura, esențial este să protejăm firul de păr de agresiune, prin orice metodă disponibilă.

Și, cel mai important, nu mai amâna. Începe chiar de azi să ai mai multă grijă de părul tău!

Articol scris de Irina Mihaela, colaborator Diamoda.ro
photo credit: Alluka Zoldyck 1998 – Ledeline via photopin (license)