Deși nu mai este de mult o noutate, Maison Pixel, un startup localizat în Lisabona, a lansat în acest an colecția de lenjerie și costume de baie Pixel Panties 2017.

Acest debut a avut în prin plan atât scoaterea în evidență a stilului inspirat „digital”, prin colecția așa zisă pe „8 biți”, cât și un mesaj de responsabilitate socială în rândul fashion-ul că industrie.

Pixel Panties, despre care putem spune cu ușurință că este o colecție destul de sexy, în special în rândul pasionaților de jocuri și a iubitorilor de tehnologie, poartă semnătura puternică a brandului prin însăși designul abordat. Adică exact prin aspectul de „pixel” și motivele vintage inspirate din cultura internetului.

Ba chiar mai mult, Maison Pixel și-au promovat colecția sub o deviză care are legătură cu gaming-ul: „Go outside. The graphics are amazing!”

La lansare, colecția de costume de baie Pixel Panties cuprindea două modele, primul format din două piese, bikini și sutien, iar al doilea model dintr-o singură piesă de tip maillot (tank suit). Ambele modele au fost lansate în trei stiluri de culoare: Meeseeks teal, Stimpy’s Nose blue și Zoidberg Pink, urmând să fie lansat foarte curând un al patrulea stil numit Classic Pong white.

În ceea ce privește al doilea mesaj, cel legat de responsabilitatea socială în rândul fashionului, Maison Pixel au anunțat că toate piesele din colecție, excepție făcând modelul încă nelansat, sunt confecționate din lycra realizat în proporție de 100% din materiale reciclate.

Aceștia au oferit și detalii în acest sens, precizând că materia primă folosită a fost colectată și prelucrată de către Carvico, o companie ce deține certificări europene privind standardele de protecție ale mediului înconjurător.

Colecția de lenjerie Maison Pixel a ajuns la „raft” cu următoarele preturi: modelul format din două bucăți costă 78.9 dolari în timp ce modelul dintr-o singură bucată costă 88.9 dolari.

În afară de promovarea utilizării materialelor reciclabile și a sustenabilităţii, Maison Pixel intenționează să doneze câte un dolar, pentru fiecare produs vândut, către Camfed, o organizație non profit ce se ocupă cu combaterea sărăciei, stimularea educației în comunitățile rurale din Africa de Sud și discriminarea privind egalitatea dintre femei și bărbați și drepturile de muncă ale acestora.

Cesária si Sebastião - Maison Pixels

Cei care au înființat Maison Pixels sunt Cesária si Sebastião, doi designeri autoproclamați ca fiind geeks și gameri entuziaști, uniți într-un scop comun, cel de a realiza produse cu design și aroma artisanală, și de a atrage atenția în privința sustenabilităţii și a unui stil de viață mai responsabil.

Am putea spune că Pixel Panties au devenit deja un trend pe internet, având la activ o campanie pe Indiegogo ce a generat aproape 22 de mii de dolari dar și un cont oficial de Instagram cu peste 100 mii de followers.