Respiratia si influenta sa asupra vietii sexuale

Respiratia si influenta sa asupra vietii sexuale

Intr-un mod general, comuniunile dintre o varsta frageda si una coapta ii incita pe cei mai in varsta sa nu se lase, dar prea numerosi sunt cei care inca, indiferent de varsta nu inteleg importanta pe care o prezinta aspectul lor si nici importanta igienei personale, de aceea se regasesc uneori singuri.

In “Autobiografia” sa, Bertrand Russel povesteste ca mirosul urat al respiratiei sale a fost pe punctul de a pune capat relatiilor cu o femeie tanara si atragatoare: “Sufeream fara sa stiu de o inflamatie alveolara, ceea ce facea ca respiratia mea sa fie detestabila. Ea nu se putea hotari sa-mi vorbeasca de acest lucru si doar mai tarziu, cand am descoperit acest rau si m-am dus sa ma tratez, ea mi-a povestit cat de tare a fost incomodata de acest lucru.”

Aceasta experienta a lui Russel nu este singura de genul ei si imi aminteste ca trebuie sa ne supraveghem pentru ca aceasta poate sa indice mai intai ca suntem bolnavi si ca apoi ii deranjeaza si pe ceilalti.

Concluzii

Printre alte consecinte, revolutia sexuala ar trebui sa conduca la cresterea regulata a numarului de uniuni dintre varsta frageda si cea matura, astfel incat acestea sa fie acceptate. Oamenii care cred adesea ca persoana de varsta adulta este aceea care a avut sansa de a prinde un sa o partenera mai tanara, dar sansa este de ambele parti. Un barbat si o femeie tineri si neexperimentati pot invata multe de la un amant mai in varsta si sa simta chiar mai multa placere. De fapt, multi incep sa stie intr-adevar ce este voluptatea abia dupa o experienta de acest gen.

Intalnirea dintre doi indivizi virgini duce, in general, la un dezastru pe plan sexual. Daca se pot emite rezerve asupra acestui tip de uniuni sa spunem ca poate fi periculos pentru un barbat care ignora sa intreprinda o legatura cu o femeie tanara si deosebit de ardenta.

Atractii si exigentele amoroase se pot releva irezistibil si barbatul risca sa isi epuizeze vigoarea sexuala.

Exercitii respiratorii

Se stie ca respiratia este esentiala pentru sanatatea noastra fizica, dar si spirituala. De exemplu, respiratia diafragmei joaca un rol capital in aproape toate tipurile de meditatie. Respiratia profunda se afla la baza unei bune sanatati. Este un mod simplu si necostisitor de a te fortifica.

Trei puncte esentiale trebuie respectate pentru a respira corect:

1. Stati drept, cu pieptul total relaxat.
2. Invatati sa inspirati si sa expirati numai cu diafragma si pe nas. Nu folositi gura.
3. Expirati lent, incet, aerul din plamani, apoi goliti-l complet, terminand printr-o concentratie fortata a diafragmei. Expirati din nou incet si respectati ansamblul procesului.

Bineinteles, nu se pune problema sa respirati tot timpul in acest mod, dar ar trebui sa practicati acest exercitiu in fiecare zi, cateva minte, pentru ca respiratia diafragmatica si lenta sa devina naturalul reflex atunci cand dormiti.

photo credit: IMG_8404 via photopin (license)

Vrei ca reclama ta să apară aici? Contactează-ne!

Be the first to comment

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu mai jos.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.