Ridurile – harta vieții. Așa sunt descrise de mulți, devenind un clișeu nu prea plăcut care ne amintește forțat de vremea trecută.

Cum tratăm apariția ridurilor?

Apariția ridurilor este influențată de o serie de factori interni și externi, astfel că în ciuda eforturilor noastre, aceste semne ale îmbătrânirii și degradării pielii vor pune stăpânire pe dermul sensibil. Procese interne, factori externi, factori ereditari, precum și expunerea îndelungată la soare sunt doar câteva dintre elementele care pot determina apariția prematura a primelor semne.

Ridurile, deși reprezintă o problemă de natură estetică, ne afectează simultan și pe partea psihică, acestea fiind observabile și de cei din jurul nostru, stârnind jenă sau chiar anumite complexe.

Ce putem face împotriva ridurilor? În primul rând, trebuie sa înțelegem cum se formează ridurile, apoi, să explorăm posibilitățile terapeutice pentru a reduce apariția lor.

Cum tratăm apariția ridurilor?

Factori care determină apariția ridurilor:

Cel mai cunoscut este procesul de îmbătrânire. Odată cu înaintare în vârstă, celulele se divid mult mai lent, iar dermul începe să sa subțieze.

Proteinele care îi conferă proprietatea elastică (elastina) și cele care susțin pielea (colagenul) se slăbesc, alunecând unele peste celelalte, rupându-se.

Pielea își pierde astfel elasticitatea, nu își mai păstrează hidratarea, procesul de vindecare este încetinit iar secreția de sebum a glandelor sebacee scade,  toate acestea contribuind la apariția ridurilor.

  • Contracția mușchilor feței

Ridurile de încruntare (dintre sprâncene și cele care pleacă de la colțul ochilor) se formează datorită contracțiilor mușchilor faciali. Când râdem, ne încruntam sau privim cu coada ochiului, toate acestea accentuează aceste riduri, ce contribuie într-un final la lăsarea pielii din jurul ochilor.

De asemenea, chiar dacă o facem intenționat sau nu, gesturi care implică atingerea feței, cum ar fi sprijinirea palmei pe frunte în timpul unei lecturi implică o întindere forțată a pielii frunții și ochilor, care în timp afectează și ele elasticitatea pielii.

  • Radiații UV

Expunerea la soare accentuează îmbătrânirea pielii, acestea distrugând fibrele de colagen. Purtarea ochelarilor de soare blochează aceste raze, iar dacă purtați ochelari de vedere, trebuie să vă asigurați că aveți tot timpul, indiferent de anotimp, o pereche de ochelari de soare cu dioptrii, pentru a evita pătarea pielii din jurul ochilor.

  • Fumatul

Viciul modern cel mai întâlnit, fumatul, scade accentuat producerea colagenului, care determină la rândul lui apariția ridurilor.

  • Igiena feței

Aplicarea forțată a unor loțiuni de pe discuri cosmetice, demachiarea agresivă prin tamponare, acestea sunt obiceiuri periculoase care brutalizează nivelul pielii.

Cum tratăm apariția ridurilor?

Cum tratăm apariția ridurilor?

Deși tratamentul laser există, alternativele terapeutice pentru reducerea ridurilor (incluzând diverse creme sau loțiuni) se pot efectua fără prescripția unui medic, mult mai benefice pielii (și pe bugetul tuturor).

Crema Rid Stop oferită de Eladerm conține toate substanțele necesare pentru a reduce dezechilibrul apărut la nivelul pielii.

Aceasta stimulează și consolidează colagenul, atenuând efectele îmbătrânirii și îmbunătățind aspectul tenului.

O simplă aplicare de două ori pe zi, seară și dimineața, în strat subțire, pe piele, prin masaj ușor, are rezultate vizibile în timp foarte scurt (1-2 luni), dar și imediate, prin senzația de ten mult mai catifelat.

Utilizarea regulată vă asigură aportul recomandat de colagen și acid hialuronic, menținând fermitatea și elasticitatea pielii și întârziind semnele procesului îmbătrânirii premature.

Partea bună este că o astfel de cremă nu are un preț mare, circa 59 lei (49 lei la ofertă), comparativ cu un tratament laser este un chilipir.

Desigur, nu trebuie să ne credeți pe cuvânt. Înainte de achiziție este recomandat să citiți și alte articole pe tema utilizării cremelor anti-rid, și cel mai important, să consultați un medic dermatolog pentru a stabili ce tip de cremă este cel mai indicat pentru tipul dumneavoastră de ten.

Photos credit: Antoine Robiez