Câți dintre voi cunoașteți cu adevărat potențialul utilizării de softuri educaționale în școli și licee? Deoarece acestea facilitează în primul rând comunicarea cu elevii, fiind o metodă mult mai plăcută, dar și mult mai eficientă stimulându-i să învețe mai ușor și poate chiar mai mult.

Nevoia de cunoaștere este bine întipărită în ADN-ul uman. Toată lumea se naște cu ea și nu poate fi contestată. Pe măsură ce creștem suntem însă influențați de factori externi ce ne pot atenua sau crește nevoia de cunoaștere. Primele astfel de conexiuni le facem în școală, locul pe care mulți dintre noi îl considerăm că fiind a două casă, o casă unde trebuie să mergem cu plăcere și cu dorința de a învață lucruri noi, nu cu repulsie sau frică.

Din păcate sistemul de învățământ din România a avut de suferit în baza multor schimbări ce au avut loc în ultimii ani. Din fericire nu ducem lipsă de softuri educaționale care pot compensa lipsa de personal pregătit, lipsa anumitor condiții și chiar lipsa materialelor didactice în anumite situații mai speciale.

softuri educationale eduvolt

De exemplu, pe www.eduvolt.ro găsim softuri pentru matematică, pentru Limba Română și cam orice materie indiferent de gradul de pregătire. Lecții precum 101 jocuri – ABCdar sau 101 jocuri – Matematică sunt lecții digitale ce pot să fie de un real ajutor pentru educatorii claselor primare.

Fiind special concepute pentru vârsta respectivă, aceste lecții interactive îi ajută pe copii să învețe într-un mod ușor dar și distractiv. Astfel, elevii sunt mai liniștiți și învață în timp ce educatorii sunt desigur mai relaxați. Prin urmare, toată lumea are de câștigat.

software educational clase primare

software educational clase primare

Un avantaj enorm pe care tehnologia îl introduce în joc, sau mai bine spus, în învățământ, este capacitatea de a avea practic informația infinită la doar un click distanță. Practic, cu un simplu calculator și cu software-ul potrivit îi puteți pune la dispoziție oricărui elev o cantitate infinită de informație de unde învață.

În numai câteva clickuri poate să răsfoiască în mod digital orice carte. Imaginați-vă că în mod normal trebuia sa meargă la bibliotecă școlii și să o caute acolo. În cazul în care bibliotecă nu avea cartea trebuia să meargă în altă parte, la o bibliotecă mai mare, poate chiar din alt sat, oraș sau județ.

EduVolt are o colecție impresionantă de softuri educaționale, clasificată extrem de bine pe materii, destinată atât claselor primare, claselor 5-8 cât și liceului. Plus că, nu numai că este de la șine înțeles ci și dovenit faptul că introducerea învățământului asistat de calculator, valorificat așa cum trebuie, aduce un aport important asupra performanței în instituțiile respective.

Un alt punct de vedere foarte interesant și valid despre utilizarea softurilor educaționale în procesul didactic puteți citi pe iTeach.ro, un portal web destinat cadrelor didactice.

photo credit: College students studying via photopin (license)