Statistica europeana privind spalatul pe maini

In urma cu un an, mai multe companii din Europa s-au implicat in realizarea unui sondaj privind igiena la locul de munca. Mai exact, in baile institutiilor respective au fost montate niste sisteme inteligente de monitorizare si avertizare a celor care uita sa se spele pe maini atunci cand ies din baie.

Potrivit studiului, 62% din barbati uita se spale pe maini dupa ce merg la toaleta, in timp ce doar 40% din femei admit asta. In urma monitorizarii pe un esantion relativ mare, de 100 000 de oameni, statisticile au fost confirmate. Sa fie europenii chiar atat de sinceri in privinta obiceiurilor nesanatoase?

Statistica pe sexe privind spalatul pe maini: 60% femei vs 38% barbati
Statistica pe sexe privind spalatul pe maini: 60% femei vs 38% barbati

Compania care a realizat sistemul de monitorizare se numeste Initial Washroom Hygiene. Acestia incearca sa convinga oamenii ca nu-i niciun fel de rusine in a admite ca foarte multi dintre noi uitam sa ne spalam pe maini. Tocmai de aceea, daca exista solutii tehnice care ne pot avertiza, e bine sa le utilizam.

Sistemul implementat se numeste Initial Hygiene Connect si a determinat schimbarea comportamentului oamenilor intr-un procentaj de peste 50%. Acesta e dotat cu o serie de senzori ce permit monitorizarea usilor de la baie, a dispensoarelor de span si a robinetilor.

Infografic despre modul de functionare al sistemului Initial Hygiene Connect
Infografic despre modul de functionare al sistemului Initial Hygiene Connect

Datele colectate sunt de tip „anonymous data”, adica fara caracteristici personale, si sunt afisate atat in timp real pe mici ecrane montate in baile respective, cat si intr-un sistem central responsabili pentru statistici.

Tu cat de des te speli pe maini?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.