Vila Freundorf din Austria, langa Viena

Vila Freundorf din Austria, langa Viena #1

Între anii 2011 și 2013, studioul de arhitectură Project A01 a realizat designul vilei Freundorf. Aceasta a fost construită pe un teren de 2840 metri pătrați și este localizată în apropierea orașului Viena din Austria. Mai precis, grandioasă vilă Freundorf se află pe un deal din cartierul Tulln, in regiunea Judenau-Baumgarten.

Construcția prezintă un design monolitic, am putea spune puțin ciudat însă creativ și plin de inspirație. A fost proiectată frumos, făcând chiar abuz de forme geometrice și chiar am putea spune că se aseamănă puțin cu o navă spațială (cel puțin în perspectiva amatorilor de SF). Utilizarea excesiva a albului deschide casă și pare că se extinde dincolo de zidurile acesteia.

Vila Freundorf este practic o clădire unghiulară, realizată în cea mai mare parte din beton armat cu cadre de oțel. Are două nivele, parterul , ce găzduiește în totalitate domeniului social, incluzând un living cu șemineu și o bucătărie complet echipată, în timp ce etajul este format din dormitoare și băi.

Constructorii au preferat să păstreze o formă simplă și minimalistă, transparență fiind folosită că o trăsătură principală. Astfel, înlocuirea pereților cu panourile de sticlă, de la podea până în tavan, permite razelor soarelui să alunece în interior cu ușurință, contribuind la încălzirea naturală a casei.

Așa cum spuneam mai sus, casa pare că se deschide spre exterior cu scopul de a stabili o legătură între locuitori și natură. Un bazin de înot și o zonă de lounge au fost incluse în planurile casei, iar întreagă grădină a fost realizată de catre Kramer und Kramer.

Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial Project A01.

Material pregatit de Valentin Nunu. Sursa info: archdaily; Foto: Brigida Gonzalez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.