Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va găzdui o expoziție de pictură hiper-realistă numită „ZBOR”. Evenimentul va avea loc în data de 31 martie începând cu orele 18:00 și va cuprinde o serie de 30 de lucrări realizate de Marius Bogdan, un artist care a reușit să reunească două pasiuni, ornitologie și pictură.

Lucrările ce se vor bucura de privirile publicului sunt picturi minimaliste, realizate într-un stil estetic realist ce pune accent pe relația dintre artă și realitate, impregnant astfel dragostea artistului față de natură.

Picturile au fost realizate utilizând culori acrilice și acuarelă, iar accentul pentru acuratețea detaliilor nu poate trece neobservat, oferind o reliefare cromatică deosebit de bogată, în special în penajul păsărilor.

Coincidență sau nu, de 1 aprilie (Ziua Păcălelilor), la numai o zi după expoziția hiper-realistă „ZBOR”, este Ziua Internatională a Păsărilor, eveniment global al cărui scop este informarea publicului a nevoii urgente de ocrotire a pasarilor din întreagă lume, în special a celor pe cale de dispariție și de prezervare a habitatului natural al acestora.

Intrarea este gratuită însă vernisajul va face parte din circuitul de vizitare al muzeului până la data de 14 mai 2017. Mai multe informații găsiți pe pagina dedicată evenimentului pe Facebook.